thorellarna

Alla inlägg under juni 2013

Av Fam Thorell - 10 juni 2013 13:12

Vår underbara resa finns nu dokumenterad i en bok!

 

Vi har genomfört en av våra drömmar, vilket du kommer att förstå när du har bläddrat lite i boken. Det jag vill ge dig som läsare, är en inblick i hur vi har planerat och hur vi sedan har genomfört vår resa. Vi är lite ovanliga på så vis att vi har valt att använda vår motorbåt, att vi arbetar och att vi har haft med oss våra underbara tonåringar Sara och William på resan.


I boken skall jag guida er runt i allt från förberedelser och själva resan till hemkomsten. Vi har upplevt utmanande saker som militärhot, brand och drevhaveri. På den underbara sidan finns delfiner, djävulsrockor, sköldpaddor och andra fantastiska djurupplevelser. Vi har besökt fina naturhamnar och pulserande storstäder som Istanbul och Venedig. Totalt var vi ute i 121 dagar och vi färdades 3 300 sjömil. Vi har besökt Italien, San Marino, Grekland, Turkiet, Albanien, Montenegro, Kroatien och Slovenien. Jag hoppas att ni kommer att gilla kombinationen av dagbok samt utdrag från bloggen som vi använde under hela resan. Tanken är att det skall ge lite olika perspektiv på hur vi uppfattade resan, eftersom vi turades om att blogga.


När vi förberedde oss inför resan läste vi många meter med litteratur, allt från reseberättelser, pilotböcker, guideböcker till semesterkataloger. Det finns många böcker som är faktaspäckade med historia, stadsplanering eller förslag på skyddade gästhamnar. De böckerna var bra att läsa då vi förberedde oss, men jag saknade ibland förslag på sköna ställen och exakt var platsen låg som beskrevs i texten. I avsnittet ”Platser vi besökte” har vi listat de platser som gjorde ett extra stort intryck på oss. Här finner ni även exakta koordinater tillsammans med sidhänvisningar, för att ni snabbt och enkelt skall kunna läsa om varför vi gillade platsen och för att ni skall kunna se var den ligger med hjälp av Google eller annat verktyg. Exakta koordinater var något som vi saknade då vi förberedde oss.


Med boken vill jag ge dig en känsla av att det man drömmer om går att förverkliga. Ni behöver inte ha en segelbåt, utan det går alldeles utmärkt att använda en motorbåt. Med lite planering går det att ta ledigt från både skolor och arbete. Har ni möjligheten, så ta den! Det vi gör ångrar vi sällan, medan vi ofta funderar på det vi inte gjorde. Den investering som vi har gjort i relationer mellan man och fru, William och Sara samt mellan oss alla fyra är värd hur mycket som helst. Kan vi inspirera någon att göra något liknande, vore det fantastiskt. Det finns säkert mängder med omedvetna faktafel och jag gör inte anspråk på att vara historiker, så försök ha överseende med mina felaktigheter.


Hälsningar

Håkan


Du kan antingen köpa den direkt av mig genom att maila på hakan.thorell@me.com, eller via bokhandeln. Titeln är "Medelhavet en sommar - Att förverkliga en dröm i början och i mitten av livet". ISBN 978-91-7533-064-8.     

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards